Winnaar ABFF 2022

PERSBERICHT: Filmische reis door de stad met het Amsterdams BuurtFilmFestival, ABFF

Hieronder vindt u ons persbericht over het Amsterdamse Buurt Filmfestival, dat plaatsvindt in de Openbare Bibliotheek aan het Oosterdok op 4 februari 2023.

PERSBERICHT: Amsterdam , 4 februari 2023, Openbare Bibliotheek Oosterdok

 

Filmische reis door de stad met het Amsterdams BuurtFilmFestival, ABFF
Zaterdag 4 februari 2023 is de 7e editie van het Amsterdamse BuurtFilmfestival. Het jaarlijkse filmfestival door en voor bewoners met (korte) films over Amsterdam. Kom, kijk en beluister Amsterdam, die lieve, mooie, heftige, avontuurlijke stad. Amsterdam, de diverse stad: iedere buurt is anders en tijdens dit filmfestival gaat het publiek op reis langs de buurten.

“Toen ik op m’n 24e naar Nederland kwam, ontmoette ik iemand in de trein, die mij vervolgens steeds de weg heeft gewezen in mijn leven. Als iemand die mij helemaal niet kent, dat voor mij wil doen, wil ik ook iets terugdoen. Of iets voordoen.“ Kibret Mekonnen, Initiatiefnemer en artistiek leider van het ABFF

Organisatie
Het Amsterdams BuurtFilmFestival wordt georganiseerd door de stichting Aimiro Mediahuis met behulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams Buurtfilmfestival.

Amsterdams BuurtFilmFestival, ABFF
Amsterdamse buurtfilmers krijgen met ABFF een uniek podium en laat Amsterdammers zien en horen waar het hen om te doen is. De makers van de films zijn zowel liefhebbers als professionals; jong en oud. Tijdens het festival zien bezoekers films die gemaakt zijn door Amsterdammers die hun eigen buurt laten zien.

“Mijn ouders hebben een café … Ik zit daar voor de deur en denk het leven hier is net een film. Dus laat ik er een film van maken.“ Silroy Loman, “Het Jordaangevoel” (10 min.), ABFF-Lab deelnemer en winnaar van publieksprijs van ABFF 2021

Op het grote doek
De films worden vertoond op het grote doek in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, inloop vanaf 13.00 uur, start van 13.30 tot 22.00 uur). De ingezonden films hebben verschillende thema’s en geven een goede indruk van alles wat Amsterdammers in de stad bezighoudt.

Herken jij je in de film(s) die over jouw buurt zijn gemaakt? Of neem je juist eens een kijkje in een andere buurt? Een buurt die grenst aan de jouwe, of een buurt die voor jou juist nog onbekend is?

Prijzen
Het festival sluit s ’avonds laat met entertainment en met de uitreiking van de prijzen voor de beste (non)-fictie film, voor dé Amsterdammer-in-beeld, de beste ABFF-Filmlab en voor de publieksprijs. Het programmaboekje en kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via: https://abff.nl

 


Noot Voor de redactie:
Onder de naam ABFF organiseert stichting Aimiro Mediahuis de volgende activiteiten:

  • Het ABFF-Festival; een jaarlijks podium voor verhalen vanuit de haarvaten van onze buurten in Amsterdam.
  • Het ABFF FilmLab: een filmworkshop voor bewoners om burgerjournalistiek en/of in artistieke filmproducties.
  • ABFF-OnTour: een vervolg met zogenaamde impact-avonden in de verschillende stadswijken. Films van het ABFF worden vertoond om de buurt onbekende, ongehoorde verhalen te laten zien en erover in gesprek te gaan.
  • ABFF-TV: het publieke venster voor de stad. Maandelijks zijn er uitzendingen die gaan over het ABFF. Altijd te zien via salto.nl.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Kibret Mekonnen, de Artistiek Leider van het ABFF: via e-mail: abffaanmelden@gmail.com of mobiel: 06 4122 1184.

Zie ook: https://aimiromedia.nl en https://abff.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *