Stichting Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams BuurtFilmFestival. Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek.

ABFF

Op 4 februari 2023 presenteerde het ABFF alweer de 7e editie van het festival in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok. Bekijk hier de uitslag.

Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek. Het festival levert een ware diversiteit aan films op. Het filmfestival brengt verhalen uit de buurten tot leven. Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.

Inmiddels is het project ABFF uitgegroeid tot het:

 • ABFF-Festival
 • ABFF-Lab, waar Buurtgenoten samen met elkaar een filmen
 • ABFF-OnTour, films vertonen in de buurt
 • ABFF-TV met online vertoningen het hele jaar door.

Alle delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het festival is het fundament, het Lab is de bouwplaats en de ABFF OnTour avonden in de stadsdelen vormen de verdieping. ABFF TV ten slotte is het publieke venster op de stad en daarmee een digitale archiefdocumentatie voor een breder publiek en instellingen binnen- en buiten Amsterdam.

Actuele aankondigingen staan op de FaceBook-pagina van ABFF en op de website van de OBA en ABFF.

Nieuws – Amsterdams BuurtFilmFestival Platform voor filmmakers in je buurt

 • Introductiedag ABFF-FilmLab
  on 10 mei 2024

  Wil je leren je eigen film te maken? Zaterdagmiddag 10 mei van 13:00 uur tot 17:00 uur is de introductiedag voor het ABFF-FilmLab. Meld je aan. Vanaf 10 mei 2024

 • Introductiedag ABFF-FilmLab
  on 8 april 2024

  Wil je leren je eigen film te maken? Zaterdagmiddag 10 mei van 13:00 uur tot 17:00 uur is de introductiedag voor het ABFF-FilmLab. De drie workshops daarna vinden plaats op de locatie van je keuze. Meld je aan.

 • Uitslag Publieksprijs 2024
  on 4 maart 2024

  De film Streetwise Cycle Team, van Koen Polder heeft de Publieksprijs gewonnen van het Amsterdams BuurtFilmFestival 2024. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt door Kibret Mekonen.

 • Impressie van de prijsuitreikingen
  on 4 maart 2024

  Tijdens het Amsterdams BuurtFilmFestival 2024 is een filmploeg druk bezig geweest met opnamen. Niet alleen van de prijsuitreikingen, maar ook gesprekken met makers en het publiek. Geniet.