Stichting Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams BuurtFilmFestival. Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek.

ABFF

Op 4 februari 2023 presenteerde het ABFF alweer de 7e editie van het festival in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok. Bekijk hier de uitslag.

Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek. Het festival levert een ware diversiteit aan films op. Het filmfestival brengt verhalen uit de buurten tot leven. Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.

Inmiddels is het project ABFF uitgegroeid tot het:

 • ABFF-Festival
 • ABFF-Lab, waar Buurtgenoten samen met elkaar een filmen
 • ABFF-OnTour, films vertonen in de buurt
 • ABFF-TV met online vertoningen het hele jaar door.

Alle delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het festival is het fundament, het Lab is de bouwplaats en de ABFF OnTour avonden in de stadsdelen vormen de verdieping. ABFF TV ten slotte is het publieke venster op de stad en daarmee een digitale archiefdocumentatie voor een breder publiek en instellingen binnen- en buiten Amsterdam.

Actuele aankondigingen staan op de FaceBook-pagina van ABFF en op de website van de OBA en ABFF.

Nieuws – Amsterdams BuurtFilmFestival Platform voor Buurtfilmmakers

 • ABFF OnTour 2023
  on 11 maart 2023

  ABFF-OnTour is in oktober en november 2023 in de 7 stadsdelen. We vertonen films uit ons archief a;s basis voor een discussie.

 • ABFF-FilmLab voorjaar 2023
  on 11 maart 2023

  Introductiedag ABFF-FilmLabs 23 april bij OBA-Oosterdok. In mei en juni de workshops bij de OBA in de 7 stadsdelen.

 • Steun het ABFF
  on 1 maart 2023

  Stichting Aimiro Mediahuis startte tijdens het Amaterdams BuurtFilmFestival de crowdfundactie: Steun het ABFF.

 • Blik op De Pijp
  on 16 februari 2023

  Een goed bezochte avond over De Pijp. Samen georganiseerd door ABFF, de OBA en het Wijkcentrum de Pijp.