Stichting Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams BuurtFilmFestival. Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek.

ABFF

Op 4 februari 2023 presenteerde het ABFF alweer de 7e editie van het festival in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok. Bekijk hier de uitslag.

Het ABFF biedt een platform voor Buurtfilmmakers van iedere filmmaker, beginnend en gevorderd. Zij verdiepen zich zo in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt. Tijdens het festival worden hun buurtfilms gepresenteerd aan het grote publiek. Het festival levert een ware diversiteit aan films op. Het filmfestival brengt verhalen uit de buurten tot leven. Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.

Inmiddels is het project ABFF uitgegroeid tot het:

 • ABFF-Festival
 • ABFF-Lab, waar Buurtgenoten samen met elkaar een filmen
 • ABFF-OnTour, films vertonen in de buurt
 • ABFF-TV met online vertoningen het hele jaar door.

Alle delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het festival is het fundament, het Lab is de bouwplaats en de ABFF OnTour avonden in de stadsdelen vormen de verdieping. ABFF TV ten slotte is het publieke venster op de stad en daarmee een digitale archiefdocumentatie voor een breder publiek en instellingen binnen- en buiten Amsterdam.

Actuele aankondigingen staan op de FaceBook-pagina van ABFF en op de website van de OBA en ABFF.

Nieuws – Amsterdams BuurtFilmFestival Platform voor Buurtfilmmakers

 • Stem op het ABFF bij Appeltje van Oranje 2023
  on 29 mei 2023

  Het Amsterdams BuurtFilmFestival is door het Oranje Fonds geselecteerd voor een Appeltje van Oranje 2023. U vergroot onze winkans door op ons te stemmen. Dat kan vanaf 31 mei.

 • Meld je film aan voor het Amsterdams BuurtFilmFestival 2024
  on 29 mei 2023

  Ben je een Buurtfilmmaker en heb je een film gemaakt die te maken heeft met Amsterdam, of met zijn buurten? Zend dan je film voor 15 oktober in voor het Amsterdams Buurtfilmfestival 2024.

 • Nieuwe prijzenrubriek ABFF 2024: Buurtscoop
  on 29 mei 2023

  Tijdens de 8e editie van Amsterdams BuurtFilmFestival 2024 starten wij voor het eerst met de categorie ‘Buurtscoop’. Over verhalen van buiten Amsterdam. Stuur je film in voor deze nieuwe categorie.

 • Nieuwe prijzenrubriek ABFF 2024: A’damTok
  on 29 mei 2023

  Heb je ’n leuk kort filmpje gemaakt over Amsterdam van maximaal 3 minuten? En wil je meedoen met het Amsterdams BuurtFilmFestival 2024? Zend dan je korte film voor 15 oktober in.