Winnaars ABFF 2023

Uitslag & stem voor Publieksprijs 2023

De 7e editie van het Amsterdams BuurtFilmFestival in de OBA was goed bezocht. Bezoekers zagen allemaal films van Amsterdammers voor Amsterdammers. Aan het einde van de dag maakte de vakjury hun keuze bekend.

Opening
Wethouder Touria Meliani (portefeuilles Kunst en Cultuur, Evenementen en Inclusie en Anti-discriminatiebeleid) opende het filmfestival. Zij gaf de complimenten aan Kibret Mekkonen en het ABFF-team voor het geweldige en unieke initiatief, om Amsterdammers samen te brengen en met elkaar te genieten van hun creativiteit.

Films en makers
De moderatoren Jaika Koot en Chris Keulemans interviewden telkens na de vertoning van de zogenaamde filmcocktails (een blok met diverse filmgenres door elkaar) de makers. Ook het publiek kon vragen stellen.

Na 5 filmblokken ging de aanwezige jury in beraad. Ondertussen werden de aanwezigen verrast met een muzikaal optreden. Daarna kwam de jury terug met hun keuze. Jan-Bert Vroege, bestuurder van Stadsdeel Oost reikte de prijzen uit.

Prijzen
De prijzen werden uitgereikt in de volgende categorieën:
Amsterdammer in beeld: Dudu’s Succes, Dudu (Salih Turker)
Beste fictie: Molenwijk Original, Tunc Topcuoglu
Beste non-fictie: Vete(R)aan, Sassie Smit Beste
ABFF Filmlab: De bekende onbekende van het Marie Heinekenplein, Nanette Kornman.

Publieksprijs
Iedereen, bezoekers van het Festival en kijkers online, kan tot en met zondag 19 februari 23:59 uur stemmen op zijn/haar favoriete film(s). Gebruik voor het kiezen van de Publieksprijs het online stemformulier. Daar zijn ook meteen alle films terug te kijken. Vul het formulier op de website van ABFF in.

 

  • Dudu's Succes
  • Vete(R)aan
  • Molenwijk Original
  • De bekende onbekende van het Marie Heinekenplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *