Stichting Aimiro Mediahuis beheert de Afro-Bieb. Een Amsterdams centrum voor Afrikaanse kunsten, talen, literatuur en cultureel erfgoed. De Afro-Biep is een initiatief van coördinator Kibret Mekonnen in samenwerking met de en de openbare bibliotheek Amsterdam (OBA). De collectie omvat de vier regionale interessegebieden Noord, West, Oost en Zuid- Afrika en het continent Afrika in het algemeen.

Collectie

De boekencollectie omvat werken met een focus op cultuur, geschiedenis, literatuur, (professionele) fotoboeken en kinderboeken. In onze collectie hebben we boeken in de taal van een van de Afrikaanse landen, in het Nederlands en het Engels.

Afro-Bieb

Download hier de boekenlijst

Activiteiten

De culturele publieksprogramma’s en -activiteiten gaan over onderwerpen inhakend op de culturen en gemeenschappen van het Afrikaans continent. Om de Afrikaanse cultuur en literatuur voor een breed en divers publiek toegankelijk te maken, richten we ons op het vertalen van minimaal één Afrikaans literatuurboek per jaar in het Nederlands. Tevens bieden we taallessen over de meeste gesproken talen van Afrikaanse landen, onder andere Oromo, Amhaars, Zwahili, Youruba en Zulu. Lees hier meer over het doneren van Afrikaanse boeken aan de collectie van het Huis van alle Talen in de OBA.