Kibret Mekonnen

ABFF in beweging: nieuw élan in 2023

Kibret Mekonnen, artistiek directeur van het Amsterdams BuurtFilmFestival, geeft overzicht van de stand van zaken rond het festival en de andere projecten van het ABFF in 2023.

De 7e editie van dit inspirerende Amsterdams BuurtFilmFestival nadert met rasse schreden;  4 februari is het zover. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen.

ABFF-Kickoff: zaterdag 21 januari 2023
Wij organiseren een kick-off om een aantal filmtrailers van ons BuurtFilmFestival van 4 februari al eerder te vertonen. Tijdens deze impressies kunnen betrokkenen kennis met elkaar maken. Wij verwachten de filmmakers, juryleden, moderators en ABFF-medewerkers. Locatie: Buurthuis de Meevaart, Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam. Inloop: 13.30 uur; aanvang: 14.00 uur, einde 17.00 uur.

ABFF Festival: zaterdag 4 februari 2023
De 7e editie van het ABFF-festival vindt als vanouds plaats in de OBA Centraal, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam. Wij hopen je op 4 februari, opnieuw óf voor de eerste keer te kunnen begroeten. Inloop: 13.00 uur; aanvang: 13.30 uur, einde 22.00 uur. Tickets zijn te verkrijgen via: https://www.oba.nl/agenda/oosterdok/amsterdamsbuurtfilmfestival0.html

ABFF-Filmlab: voorjaar 2023:
Na afloop van de 7e editie van het ABFF-Festival gaan we gelijk beginnen met ABFF-Filmlab 2023. Dit is een korte cursus om het filmen met een professionele camera te leren. In de loop van dit jaar geven wij zeven filmworkshops in de 7 stadsdelen. Hierbij bent jij ook uitgenodigd deel te nemen aan het ABFF-Filmlab 2023. Deelnemers hebben zeker voldoende tijd zich voor te bereiden en hun film op het Festival van februari 2024 te laten zien.

Wij hebben de volgende data en locaties gepland: (onder enig voorbehoud; wij zijn afhankelijk van de planning binnen de OBA.)
9 en 11 maart- Amsterdam ZUID (OBA-Amstel CC)
16 en18 maart- Amsterdam Oost (OBA-Javaplein)
24 en 25 maart – Amsterdam West (OBA De Hallen)
30 en 1 april- Amsterdam Zuidoost (OBA-Bijlmerplein)
6 en 8 april- Amsterdam Noord (OBA-Molenwijk)
13 en 15 april- Amsterdam Nieuw- West (OBA-Slotermeer)
20 en 22 april in Amsterdam Centrum (OBA-Oosterdok)
Aanmelden: abffaanmelden@gmail.com

ABFF On Tour
Het ABFF-OnTour is een thematische filmbijeenkomst. Er worden films vertoond uit ons archief. ABFF is er voor en door alle Amsterdammers. Ons statement is Verbonden door Diversiteit.
Kom langs en ontmoet andere filmmakers en buurtbewoners en praat met elkaar over je stad, je buurt en je ideeën. Tijdens deze ABFF-OnTour, kan je inspiratie opdoen voor het maken van je eigen film. Data en locaties worden nog gezocht.

Kibret Mekonnen, artistiek directeur van het Amsterdams BuurtFilmFestival, is dankbaar dat we intensief mogen samenwerken met ons prachtige trouwe team van vrijwilligers, bestuursleden, professionals, sponsoren en organisaties. Daarbij is er ook nog steeds plek voor vrijwilligers. Ook zoeken wij nog potentiële sponsoren en samenwerkingspartners die ons initiatief willen versterken.

Info: www.abff.nl, onze sociale mediakanalen zijn te bezoeken onder de naam: ABFFNL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *